Kreativ och engagerad damkör i Göteborg

Sök till Ymna

Vill du bli medlem i Ymna?

Vi vill gärna välkomna nya sångare som kan bidra till körens klang och som söker ett rikt och engagerat sammanhang att få musicera i. Nya körsångare antas i huvudsak i början av varje termin. Provsjungningar äger därför främst rum i augusti/september respektive januari. 

För att vara med i Ymna behöver du:

  • hålla hög sångstandard och ha en medveten sångteknik
  • ha god körvana och gärna någon slags musikalisk utbildning (t.ex. folkhögskola/musikhögskola) eller vara verksam som musiker/musikpedagog
  • ha notläsningsvana och bra gehör för att möjliggöra snabb instudering av musik
  • avsätta varje måndagsskväll för repetition samt öva hemma
  • betala en terminsavgift (350-700 kr, går till gemensamma aktiviteter och utlägg för föreningen)

Var beredd på att ett medlemskap i Ymna är ett långsiktigt åtagande en termin i taget, där körens gemensamma utveckling bygger på sångarnas närvaro under terminens övningar och framträdanden. Läs mer om körens verksamhet och rutiner på sidan Om Ymna

Anmälan

Anmäl ditt intresse genom att fylla i kontaktformuläret nedan. Du får då en bekräftelse till din angivna e-postadress. Körledaren kontaktar dig när en provsjungningsperiod närmar sig för att bestämma en tid för provsjungning, så det kan alltså dröja en tid beroende på när du anmäler ditt intresse. 

Nästa tillfälle för provsjungning:
Provsjungningar kommer att hållas på måndagskvällar under vintern 2021, med start 25 januari. Kören söker nya sångare inför 2021, som för kören innebär flera spännande projekt, läs mer här.

Anmäl dig i formuläret nedan (eller via denna länk) så kontaktar körledaren dig och bokar tid för provsjungning. Ni träffas enskilt i Carl Johans kyrka i Göteborg och håller avstånd. Endast sångare som är helt symptomfria får provsjunga.