Kategorier
Nyhet

Lucia 2021

Foto: Hendrik Zeitler

13 december – Luciakonsert i Carl Johans kyrka

Välkommen på luciakonserten ”Allt för vår ljusa stjärna” i Carl Johans kyrka den 13 december kl. 19! En ensemble ur kören Ymna bjuder tillsammans med Mia Marine (fiol) och Johanna Thür (dirigent) på folkliga stjärnspelsvisor, Staffansvisor och julmusik.

Entré: 100 kr
Köp din biljett på Kulturpunkten.nu.
10% av biljettpriset går till Carl Johans församlings diakoni.

För denna konsert behöver du visa giltigt vaccinationsbevis samt legitimation om du är 18 år och äldre, enligt de smittskyddsåtgärder som gäller fr.o.m. 1 december.
Hämta ditt vaccinationsbevis hos E-hälsomyndigheten. Du som är ovaccinerad av medicinska skäl behöver kunna visa upp ett läkarintyg. 

För mer information om vaccinationsbevis: https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/svar-pa-vanliga-fragor-om-covidbevis/

Om du redan köpt en biljett och vill göra ett återköp p.g.a. att du är ovaccinerad, kontakta Kulturpunkten genom att mejla biljett@kulturpunkten.nu.

Kategorier
Nyhet

Hösten 2021

Höstterminen är igång och kören har börjat repetera inför vinterns föreställningar av Idlaflickorna på Göteborgs stadsteater. Vi söker fortsatt sångare, i första hand förstasopraner, läs mer och ansök här.

13 december 2021 – Luciakonsert

Luciakonserten ”Allt för vår ljusa stjärna” i Carl Johans kyrka den 13 december kl. 19. En ensemble ur kören Ymna bjuder tillsammans med Mia Marine (fiol) och Johanna Thür (dirigent) på folkliga stjärnspelsvisor, Staffansvisor och julmusik.

Entré: 100 kr
Besök evenemangssidan på Kulturpunkten.nu för att köpa biljetter.
10% av biljettpriset går till Carl Johans församlings diakoni.

För denna konsert behöver du visa giltigt vaccinationsbevis samt legitimation om du är 18 år och äldre, enligt de smittskyddsåtgärder som gäller fr.o.m. 1 december. Mer info finns här.

10 oktober 2021 – Gudstjänst

Ymna medverkar i gudstjänsten i Carl Johans kyrka, Göteborg.

10 december 2021 – Premiär Idlaflickorna

Ymna medverkar i föreställningarna av Kristina Lugns pjäs Idlaflickorna. Premiären är den 10 december och föreställningen spelas under december och januari 2022.

Se Göteborgs stadsteaters hemsida för spelschema och biljetter.

Kategorier
Nyhet

Sångare sökes inför höstterminen

Ymna söker fler sångare till ensemblen inför hösten! Körens behov handlar om att finna sångare som vill ingå i vår musikaliska och sociala gemenskap.

Nu söker vi fler sångare till kören inför hösten och Ymnas medverkan i Idlaflickorna av Kristina Lugn, en uppsättning under hösten/vintern 2021/2022 på Göteborgs Stadsteater (stora scenen) med ett intensifierat arbete under oktober-januari. Under hösten kommer vi också att arbeta vidare med projektet Väverskorna som lyfter fram folkmusik efter kvinnliga traditionsbärare i Tygriket.

Läs mer här om vad som krävs av nya sångare.

Anmäl dig i formuläret på sidan Sök till Ymna så kontaktar körledaren dig och bokar tid för provsjungning.

Varmt välkommen med din intresseanmälan och tipsa gärna fler sångare som du tror kan vara intresserade att söka!

Kategorier
Nyhet

Våren 2021

Vårterminen är igång, trots rådande pandemi. Vi träffas digitalt i helkör och stämvis för instudering av nytt material inför kommande projekt. Förhoppningsvis kan vi börja ses fysiskt för repetitioner i någon form senare under terminen.

Aktuella projekt som vi jobbar inför är föreställningen Idlaflickorna på Göteborgs stadsteater under den kommande vintern där Ymna kommer att medverka.

Kategorier
Nyhet

Sångare sökes inför 2021

Ymna söker nya sångare till ensemblen inför det nya året som är fullt av spännande projekt!

Körens behov handlar om att finna sångare som vill ingå i vår musikaliska och sociala gemenskap.

Under året kommer vi bland annat att jobba vidare med materialet till projektet Väverskorna, som lyfter fram folkmusik efter kvinnliga traditionsbärare i Tygriket, i arrangemang av Johanna Thür. Projektet sker i samarbete med riksspelmännen Jenny Gustafsson, fiol och Emma Johansson, sång, och är tänkt att landa i ett antal konserter i maj, juni och september.

Vi behöver även bli fler sångare inför Ymnas deltagande i föreställningarna av Idlaflickorna på Göteborgs Stadsteater vintern 2021/2022, där vi startar instudering av nya kompositioner i mars och har ett intensifierat arbete under maj samt från och med oktober och framåt. Nyskriven musik av Kent Olofsson och Andrea Parrodi till texter av Kristina Lugn. 

Läs mer här om vad som krävs av nya sångare.

Anmäl dig i formuläret på sidan Sök till Ymna så kontaktar körledaren dig och bokar tid för provsjungning. Ni träffas enskilt i Carl Johans kyrka och håller avstånd. Endast sångare som är helt symptomfria får provsjunga.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Kategorier
Nyhet

Hösten 2020

Höstterminen har startat, och kören har numera en ny övningslokal – Carl Fredriks kyrka. Repetitionerna anpassas utifrån gällande riktlinjer från FHM, vi håller avstånd och undviker delade måltider etc.

Under rådande omständigheter blir det troligtvis inte så många framträdanden under hösten. Nedan presenteras aktuella framträdanden vartefter vi vet mer om genomförandet.

Fredag 9 oktober – Lights in Alingsås

Sång och ljus under valven – Ymna sjunger i Christinae kyrka i Alingsås i samband med Lights in Alingsås.

Med text och musik lyfter kören Ymna fram berättelser av historiskt och mänskligt värde. I programmet Väverskorna hörs folkmusik efter kvinnliga traditionsbärare i Tygriket, tillsammans med riksspelman Jenny Gustafsson på fiol och i arrangemang för kör av Johanna Thür. Smakprov ur Väverskorna blandas med musik av kvinnliga kompositörer och folkmusik ur Ymnas repertoar.

Tre konserter ges samma kväll, kl. 18.00, 19.30 och 21.00. Det är fri entré, men begränsat antal platser pga gällande restriktioner, så möjlighet finns att förboka/få biljett (se www.svenskakyrkan.se/alingsas).

Konserterna ges i samarbete med Sensus. Göteborgs Stad har beviljat stöd till projekt Väverskorna.

Söndag 8 november – Gudstjänst

Ymna sjunger i gudstjänsten i Carl Johans kyrka kl. 11.00.

Lördag 12 december – INSTÄLLT

I år ger Ymna tyvärr inga julkonserter på grund av rådande pandemi.

Kategorier
Nyhet

Sångare sökes inför hösten

Vill du också sjunga i Ymna? Läs mer om vad som krävs och anmäl dig till höstterminens provsjungningar. Inför hösten söker vi särskilt fler altar.

Provsjungning sker löpande från och med den 10 augusti, körledaren kontaktar digsom anmält intresse och bokar en tid. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Kategorier
Nyhet

Ändrad verksamhet under våren

På grund av Coronaviruset och Covid-19-pandemin har Ymna förändrat sin verksamhet under vårterminen:

– Vi övar fortfarande cirka en gång per vecka men ses utomhus.

– Endast symptomfria körmedlemmar medverkar på plats, övriga deltar via livesänd video.

– Flera av våra inplanerade framträdanden under våren är inställda.

– Vi planerar för någon form av minikonserter utomhus längre fram i vår, håll utkik på Facebook och Instagram.

Kategorier
Nyhet

Våren 2020

Vårterminen har börjat! Vi repar fortfarande i Hagakyrkan på måndagskvällar, och till att börja med blir det ett kärt återseende med konsertprojektet Ett rop om fred som inleddes för precis ett år sedan. Sedan blir det instudering av nytt material i folkmusikprojektet Väverskorna, i samarbete med Jenny Gustafsson och Emma Johansson.

Välkommen att komma och lyssna på oss vid något tillfälle under våren:


Lördag 7 mars – Ett rop om fred

Kl. 17.00 i Christinae kyrka, Alingsås.

Ymna framför musik skriven av kvinnliga tonsättare från 1100-talet till idag, tätt sammanvävt med Avin Omars kurdiska sång och Anna Gustavssons improvisationer på vibrafon och slagverk. Konsertprojektet har tagit avstamp i frågor om flykt och medmänsklighet, och glimtar av röster och texter kring detta tema hörs också i konserten.

Se även konsertens Facebook-evenemang och Alingsås församlings hemsida


Söndag 8 mars – Ett rop om fred

Kl. 18.00 i Betlehemskyrkan, Göteborg.

Ymna framför musik skriven av kvinnliga tonsättare från 1100-talet till idag, tätt sammanvävt med Avin Omars kurdiska sång och Anna Gustavssons improvisationer på vibrafon och slagverk. Konsertprojektet har tagit avstamp i frågor om flykt och medmänsklighet, och glimtar av röster och texter kring detta tema hörs också i konserten.

Se även konsertens Facebook-evenemang.


Söndag 3 maj – gudstjänst – INSTÄLLT (p.g.a. Coronaepidemin)

Kl. 11.00 i Hagakyrkan, Göteborg.

Ymna sjunger några folkmusikaliska smakprov ur det nya konsertprogrammet Väverskorna i söndagens gudstjänst.


Söndag 6 juni – Nationaldagskonsert – troligen INSTÄLLT (p.g.a. Coronaepidemin)

Kl. 17.30 i Christinae kyrka, Alingsås.

Nationaldagskonsert med svensk musik ur Ymnas folkliga och klassiska repertoar, bland annat ur det nya konsertprogrammet Väverskorna.


Söndag 21 juni – musikgudstjänst – troligen INSTÄLLT (p.g.a. Coronaepidemin)

Kl. 18.00 i Hagakyrkan, Göteborg.

Ymna sjunger ur konsertprogrammet Väverskorna tillsammans med Emma Johansson, sångsolist, och Jenny Gustafsson på fiol. 

Kategorier
Nyhet

Nya sångare till vårterminen

Provsjungning inför vårterminen 2020 sker löpande under januari månad.

Varmt välkommen med din intresseanmälan i vårt ansökningsformulär!